Panna cottaa
Italiasta
Panna cotta on siis Italialainen ruokalaji kuten otsikko kertoo. Panna
cotta on Italiaa ja se tarkoittaa "keitettyä kermaa". No pakkokai
sitä oli kokeilla kun se on kuulemma vaikea tehdä. Eikun tekemään ja
kokeilemaan! Ei se kovin vaikeaa ollut paitsi kun piti alkaa keittämään 15
minuuttia kermaa! Se tuotti hankaluuksia. No Aku Ankka käteen ja keittämään! Keittämisen
jälkeen panna cotta piti kaataa varovasti reunoja sotkematta tarjoilukulhoon ja
laittaa jääkaappiin jäähtymään. Ja tälläinen siitä sitten tuli...
Panna cotta
2 dl kermaa
kinuskia (oman mielen mukaan)
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniliinisokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
Päälle:
2-3 dl marjakeittoa, marjasosetta tai tuoreita marjoja
Lähde: Hämäläinen, Jokela, Keskinen, Summanen. Omat eväät. Otava. 2011.
Kyllähän tuohon kelpaa pakaste marjatkin, mutta kun minusta panna cotta on enemmän kesän ruokalaji niin ehdottomasti laitan tuoreita marjoja! Mutta nähdään ensikerralla!
Herkullisen näköistä! :)
VastaaPoista