maanantai 18. maaliskuuta 2013

Panna cottaa tänään!

                                    
                              Panna cottaa Italiasta
 
 
Panna cotta on siis Italialainen ruokalaji kuten otsikko kertoo. Panna cotta on Italiaa ja se tarkoittaa "keitettyä kermaa". No pakkokai sitä oli kokeilla kun se on kuulemma vaikea tehdä. Eikun tekemään ja kokeilemaan! Ei se kovin vaikeaa ollut paitsi kun piti alkaa keittämään 15 minuuttia kermaa! Se tuotti hankaluuksia. No Aku Ankka käteen ja keittämään! Keittämisen jälkeen panna cotta piti kaataa varovasti reunoja sotkematta tarjoilukulhoon ja laittaa jääkaappiin jäähtymään. Ja tälläinen siitä sitten tuli...





Nam! Ja oli muuten hyvää! Tulee vesi kielelle kun vain katsoo uudestaan tuota kuvaa. Kinuski kerma ja päällä punaisia viinimarjoja ja mansikoita sekä viinimarjapensaan lehtiä tuossa vieressä. Tätä reseptiä en tuunannut, koska en ole vielä tehnyt panna cottaa toista kertaa.


Panna cotta


2 dl kermaa
kinuskia (oman mielen mukaan)
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniliinisokeria
2 dl maustamatonta jogurttia

Päälle:

2-3 dl marjakeittoa, marjasosetta tai tuoreita marjoja

Lähde: Hämäläinen, Jokela, Keskinen, Summanen. Omat eväät. Otava. 2011.


Kyllähän tuohon kelpaa pakaste marjatkin, mutta kun minusta panna cotta on enemmän kesän ruokalaji niin ehdottomasti laitan tuoreita marjoja! Mutta nähdään ensikerralla!

1 kommentti: